DIETETYKA I ŻYWIENIE W PROFILAKTYCE I EDUKACJI ZDROWOTNEJ; Przyjazdowe lub w Internecie

Rodzaj studiów: doskonalące

Formy studiowania: Przyjazdowe, Internet

Ilość semestrów: 2

CHARAKTERYSTYKA KANDYDATÓW: Propozycja studiów doskonalących skierowana do absolwentów szkół wyższych, pracowników służby zdrowia, edukatorów i promotorów zdrowia.

CZAS TRWANIA: Studia trwają dwa semestry.

BLOKI TEMATYCZNE:

  1. Podstawy anatomii i fizjologii żywienia człowieka
  2. Podstawy żywienia człowieka zdrowego i dietetyki
  3. Towaroznawstwo i przechowalnictwo artykułów spożywczych
  4. Higiena żywienia
  5. Informacja i komunikacja w nauczaniu zasad zdrowego żywienia
  6. Żywienie kliniczne i poradnictwo dietetyczne
  7. Metodyka nauki o żywieniu i żywności
  8. Kliniczny zarys chorób dietozależnych
  9. Jakość i bezpieczeństwo żywności
  10. Edukacja i profilaktyka żywieniowa
  11. Mikrobiologia i toksykologia żywności
  12. Podstawy technologii gastronomicznej
  13. Programy zdrowego żywienia w oświacie
  14. Zasady żywienia indywidualnego i zbiorowego
  15. Dietetyka

Opłaty

Opłata wstępna: 100 zł
Koszt pierwszego semestru: 1450 zł
Koszt Studiów: 3250 zł

Forma płatności: jednorazowo lub ratalnie 4, 8 lub 12 rat

Znajdź nas na
ul. Wrocławska 10
58-309 Wałbrzych