NAUCZANIE PRZEDMIOTÓW W ZAKRESIE TECHNIKI TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI W SZKOLE | Na Uczelni lub przez Internet

Rodzaj studiów: kwalifikacyjne

Formy studiowania: Na Uczelni lub przez Internet

Ilość semestrów: 3

Charakterystyka kandydatów: Studia skierowane są do osób poszukujących wszechstronnego przygotowania w zakresie nauczania przedmiotów w szkole związanych z zawodem technik technologii żywienia

Czas trwania: Studia trwają 3 semestry

Bloki tematyczne

  1. Rysunek techniczny, dokumentacja techniczna
  2. Przepisy prawa dotyczące produkcji wyrobów spożywczych
  3. Drobnoustroje w przemyśle spożywczym
  4. Zagrożenia środowiska związane z przetwórstwem żywności
  5. Mechanika techniczna i elektrotechnika, instalacje elektryczne
  6. Konstrukcja maszyn
  7. Wytwarzanie półproduktów i produktów w przemyśle spożywczym
  8. Magazynowanie i produktów w przemyśle spożywczym
  9. Badania laboratoryjne w przemyśle spożywczym
  10. Organizowanie i nadzór nad produkcją procesów technologicznych w przemyśle spożywczym
  11. Podstawy automatyki
  12. Maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle spożywczym
  13. Obsługa i eksploatacja  maszyn i urządzeń automatyki przemysłowej
  14. Metodyka i dydaktyka
  15. Praktyka
  16. Pracownia

Opłaty

Czesne: 3235 zł 3385 zł
Opłata wstępna: 100 zł 450 zł
Opłata za organizację praktyk: 200 zł

Forma płatności: jednorazowo lub ratalnie 3, 6 lub 12 rat

Znajdź nas na
ul. Wrocławska 10
58-309 Wałbrzych